fbpx

In deze twee dagen leer je professioneel en deskundig werken met verschillende trauma protocollen die je breed kunt inzetten bij zowel kinderen en volwassenen. Je krijgt individuele begeleiding en praktijkgerichte ondersteuning. Tevens onderga je zelf een of meerdere Holistische EMDR sessies. Vooraf ontvang je een informatieboekje waarin de theorie staat uitgelegd. Deze lees je van tevoren door waarbij er tijdens de cursus ruimte is om vragen te stellen.

De cursus is inclusief:
* protocol trauma type I volwassenen
* protocol complex trauma volwassenen
* protocol kinderen
* EMDR behandeling bij dieren
* ontvangen van 1 of 2 Holistische EMDR sessies onder professionele begeleiding
* geven van 1 of 2Holistische EMDR sessies onder professionele begeleiding
* uitleg hoe je de essentiële oliën van DoTerra kunt inzetten bij trauma en EMDR behandeling
* koffie, thee, vegetarische lunch, gebruik van de oliën
* informatie reader
* begeleiding en coaching op afstand voor de oefensessies
* diploma om met Holistische EMDR te mogen gaan werken

Wat is EMDR?
EMDR (Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing) is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. Met een enkele EMDR-sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten, of een continue psychische druk blijft geven, zoals mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, of de diagnose van een ernstige ziekte. Ook bij pesten of angsten werkt het zeer goed. EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan. Wetenschappers zijn er nog niet geheel achter hoe het mogelijk is dat deze eenvoudige techniek dit kan bereiken, maar de ervaringen zijn dermate goed, dat psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners de EMDR-techniek standaard toepassen vanwege het bijzonder snelle en blijvende resultaat.Holistische EMDR
Bij de holistische EMDR werken we met het lichaam. De holistische EMDR heeft een brede reikwijdte in heling en behandeling. Je werkt niet alleen met de nare beelden maar ook met de opgeslagen ongewenste overtuigingen die omgezet mogen worden naar gewenste overtuigingen. Ook speelt de ademhaling en de plaats in het lichaam waar het trauma ligt opgeslagen, een belangrijke rol tijdens de sessie. Daarnaast meet je uit met welk trauma gewerkt mag worden, soms is dit een ander (vaak verdrongen of niet herinnerd) trauma dan waar de cliënt mee komt. Je meet de leeftijd(en) en gebeurtenissen uit a.d.h.v een lijst (of als je zelf al beelden ziet, kun je deze nog na meten met de pendel)
Daarnaast meet je uit met welk links-rechts signaal gewerkt mag worden. Tactiel (hand op hand of voet op voet), visueel (volgen van 2 vingers) of auditief (luisteren naar pennen klikken in de aura of met verschillende muziekinstrumenten)
Zowel eenmalig trauma als meervoudig trauma kan met Holistische EMDR succesvol worden behandeld, ook door zorgverleners zonder psychologische achtergrond.
Voor het uitmeten aan welk trauma en op welke leeftijd gewerkt mag worden, gebruiken we een pendel of biosensor. Mocht je hier nog geen ervaring mee hebben, dan zou je deze aan kunnen schaffen en kan ik je via skype leren hoe je hiermee werkt. Hiervoor vraag ik wel een extra vergoeding van 30 euro. Het is voor aanvang van de cursus wel noodzakelijk dat je hiermee overweg kunt en ervaring mee hebt. Ik heb eventueel een biosensor of pendel te leen. In veel spirituele winkels zijn ze te koop, probeer er een paar uit om te voelen welke prettig is voor jou.

Categories: Evenementen

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X