fbpx

De Munay-ki inwijdingen zijn ons geschonken door de sjamanen van de Qéros, een volk uit het Andesgebergte van Peru. Er waren 9 rites vrijgegeven toen de 13e gedeeld mocht worden. Marcela Lobos was de eerste die deze heeft ontvangen in maart 2014 nadat ze in 2002 een droom heeft gehad waarbij ze een dood kindje heeft gebaard in het bijzijn van 4 vroedvrouwen en een leger van mannen buiten haar huis. Twee jaar later las ze het dagboek van deze gebeurtenis en het werd zwart om haar heen. Ze hoorde een stem zeggen; ‘Marcela, pas toe wat je weet’. Op dat moment verschijnt er een Spirit van een vrouwelijke jaguar. ‘Ik zal je de weg van de lichtstrijder leren. Focus op je licht’. De 4 vroedvrouwen kwamen weer en ze besefte dat het dode kindje symbool stond voor de angst die ze in haar bekken droeg. De vrouwen uit haar vrouwenlijn kwamen erbij en er ontstond een healingsessie door deze vrouwen. Deze vrouwen  hebben haar 10 jaar lang begeleid.

In 2014 had ze een groep vrouwen meegenomen naar de vrouwelijke sjamanen van de Shipibo Nation in de jungle van de Amazone. Tijdens deze sjamanistische reis met hen, ontmoette ze weer de 4 vroedvrouwen en deze zeiden haar; Marcela, je baarmoeder is klaar voor de 13th Rite of the Munay-Ki for vrouwen. We gaan hem je overdragen. En ze hoorde de woorden;

 

“A womb is not a place to store fear and pain.  A womb is to create and give birth to live.”

“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is om te creëren en geboorte aan leven te geven.”

Er werd gezegd tegen Marcela dat haar moeder de allereerste persoon was om de Rite aan door te geven. Ze visualiseerde haar moeder en fluisterde haar moeder de Rite toe en voelde hoe hun baarmoeders één werden.

De Rite kan ook doorgegeven worden aan vrouwen zonder baarmoeder. De Rite is bedoeld voor alle vrouwen, ook wie de 9 Rites van de Munay-Ki niet hebben gevolgd.

Een mannencirkel vormt een ondersteunende basis tijdens de ceremonie. Zij hebben weliswaar geen baarmoeder, maar komen net als vrouwen ook uit de baarmoeder van hun moeder. De mannen bewaken als spacekeepers de energie rondom de ceremoniële ruimte van de vrouwencirkel.

X